Henkies blog!



24 mei 2020 - Klussen klussen klussen
Tja, als het dan zo nodig moet regenen en we niet verder kunnen in de tuin, dan maar eens de CV leeggooien en die drie oude radiatoren verwijderen. Ze liggen nu in de auto om te vervoeren naar het afvalbrengstation, samen met de vensterbanken en nog wat plafondplaten.





23 mei 2020 - Asperges
Nog maar eens op vlaamse wijze, maar de asperges nu uit de oven i.p.v. gekookt. Volgens de Delicious zouden de smaken dan beter in de asperges blijven. Kan zijn, maar ze bleven veels te hard/knapperig, zelfs na verlengen van de tijd met 10 minuten. Volgende keer toch gewoon weer koken. Je moet niet alles uit de Delicious geloven dus...





23 mei 2020 - Tuin
Langzamerhand wordt het duidelijker welke kant het op moet gaan met de achtertuin. Flink sjouwen met trottoirbanjes in ieder geval!





21 mei 2020 - Tuin
De pioenrozen doen het goed dit jaar. Vaak komen ze net uit en worden ze door een goede regenbui of flinke windvlagen volkomen verwoest, maar dit jaar dus niet.





17 mei 2020 - Klussen klussen klussen
Het gat dat de waterleiding achterliet is nu dicht. Straks verdwijnt het weliswaar achter voorzetwandjes, maar ik vind het toch wel fijn om het enigszins te stucen, zodat er geen rommel meer uit de muur komt rollen. Hoeft niet zo netjes, dus het is alleen een kwestie van wat mengen en op de muur smeren.





16 mei 2020 - Wat eten we vanavond
Al een tijdje niet meer gegeten: nasi. Nu met sajoer tjampoer, sate ajam, pindasaus, gebakken uitjes, seroendeng en vers gebakken emping. Hmmm...





16 mei 2020 - Klussen klussen klussen
Trottoirbandjes omgelegd om het nieuwe stuk terras af te grenzen. Lijkt nog niks, maar veel werk...





15 mei 2020 - Asperges
Dit keer in een hartige taart met bosui, ham, ricotta en ei.





12 mei 2020 - Wat eten we vanavond
Portobellos uit de oven met tomaat, groene kruiden en feta.





09 mei 2020 - Asperges
Dit keer met een lamsrack en spinazie.





09 mei 2020 - Klussen klussen klussen
Laatste trottoirbandjes omgelegd om het stukje bloemperk achter in de tuin te verkleinen. Straks komt er grind omheen om het terras te vergroten.





05 mei 2020 - Klussen klussen klussen 3
Ook in de tuin werd er geklust: het stukje waar we de kersenboom in hadden gezet is wat kleiner gemaakt nadat we het laatste onkruid uit het stuk rechts hebben gehaald. Daar is nu ruimte om straks het terras wat te vergroten.





05 mei 2020 - Klussen klussen klussen 2
Het gat in de muur dat vrijkwam nadat ik er een loden leiding uit had gehaald raakt al aardig gevuld met betonmortel. Her en der nog wat nasmeren met stuc om de overige gaten te vullen en het ziet er steeds strakker uit.





05 mei 2020 - Klussen klussen klussen 1
Het dak en het raam sluiten niet goed meer op elkaar aan. Met behulp van een verzwaring van een gewicht uit een van de kozijnen druk ik dat even dicht na er wat polymax tussen gespoten te hebben...





04 mei 2020 - Wat eten we vanavond
De laatste portie zeebaars uit de vriezer ging vergezeld van een sauce beurre rouge en pastinaakcreme, naar een recept van chefkok Thomas Voets, uit de Delicious. Lekker met wat knapperige zeekraal.





03 mei 2020 - Asperges
Met rucolapesto, ei en aardappel/zoete aardappel uit de oven.





02 mei 2020 - Ook al op door Corona
Eerder had ik al geschreven dat instant gist niet meer te krijgen was. Dat was een aantal familieleden ook al opgevallen. Iets anders dat waarschijnlijk ook uit Duitsland komt zijn de APC tabletten van de Kruidvat: opeens in verschillende vestigingen niet meer te krijgen. En tenslotte dacht ik nog even op Mitra.nl een paar flessen ouzo of Plomari te bestellen: tijdelijk niet meer leverbaar. Tja, komt van 1 fabriek van Lesbos, dus de aanvoerlijnen zullen wel verstoord zijn, of de fabriek ligt tijdelijk stil. In de winkel in Oudewater hadden ze echter nog 3 flessen staan. Nu niet meer dus... Moest ik me wel met gevaar voor eigen leven in een Corono-piekgebied begeven...





30 april 2020 - Wat eten we vanavond
"Drie in de pan": pannenkoekjes met wortel, prei en mais. Tja, de receptenschrijver wist natuurlijk niet dat ik zo'n grote pan had dat het "Vier in de pan" werd...





29 april 2020 - Wat eten we vanavond
Wat is het toch makkelijk combineren met pasta: vanavond verse penne op rucola, met walnoten, geitenkaas, citroenrasp en bieslook.





27 april 2020 - Klussen klussen klussen
Het achterste bloemperkje in de achtertuin is zo goed als ontdaan van die woekerende gulden roede, zodat we de planten wat beter konden positioneren en die kersenboom, die al jaren stond te verpieteren onder de hazelaar, konden we nu ook eindelijk eens verplaatsen. Nu hopen dat de boel in leven blijft.





27 april 2020 - Oranje tompoezen
Voor het eerst in jaren had de Plus de Oranje tompoezen niet "in de aanbieding". Een trendbreuk, want voorgaande jaren werden ze steevast als aanbieding gepresenteerd, terwijl ik ze nog nooit voor een gewone prijs heb gezien. Dit jaar wel en hadden ze Oranje tompoezen van banketbakker Van Wijk. Ongetwijfeld veel lekkerder dan die normale (kleine) tompoesjes, maar nu wel wat duurder: 2 voor € 4,50. Voorgaande jaren schommelde dat tussen 20 en 75 ct per stuk. Voor die prijs kun je eigenlijk niet veel verwachten (vorig jaar vonden we de bodem van karton), dus heb ik dit jaar op KoningWoningdag maar eens zelf tompoezen gemaakt. Netjes met banketbakkersroom (eidooiers, melk, suiker, vanillestokje, gelatine en slagroom), bladerdeeg en zelfgemaakt glazuur. Bedoeling was om er oranje glazuur van te maken: ik had bedacht dat ik dat zou maken met Aperol. Ziet er tenslotte behoorlijk oranje uit, maar als je een paar druppels mengt met poedersuiker wordt dat toch gewoon roze! Volgend jaar maar eens wat druppels kleurstof gebruiken? Ze smaakten in ieder geval smerig lekker! En de prijs? Als ik het goed uitreken kom ik nu uit op € 4,52 voor 4 tompoezen. Dus 2 x zo goedkoop als die van Van Wijk. Wel duurder dan die aanbiedingstompoezen, maar ja, zoals gezegd, deze smaakten wel heel wat beter...





26 april 2020 - Asperges
Simpel maar oh zo lekker, op Vlaamse wijze.





26 april 2020 - Borrel
Hebben we wel verdiend nadat we weer flink bezig waren geweest in de achtertuin. Borrelhapjes en een "Aperol sour": limoensap, Aperol en Spa black currant...





25 april 2020 - Wat eten we vanavond
Pepperoni pizza. Lekker pittig: ik had er hot pepperoni plakjes in gedaan, blijkbaar een special van Stegeman, met chilipeper en daarnaast had ik nog een stukje habanero peper door de tomatensaus gedaan. Even wat water drinken...





25 april 2020 - Klussen klussen klussen
Hoe ik dat ga doen bij het overvolle afvalbrengstation weet ik niet, maar die vensterbank mag nu wel weg. Nu kan ik zien hoe ze het gebouwd hebben: twee rijen planken, gevuld met een zooi piepschuim bolletjes. Tijdens het verwijderen van de bolletjes kwam er een oude melkfles en een sterretje van hout uit vandaan. Ook een manier om van je oude zooi af te komen?





20 april 2020 - Gist
Ik heb er nog niemand over gehoord, maar de Dr Oetker fabriek is waarschijnlijk ten onder gegaan in de Corona crisis, want Albert Heijn, Plus, COOP, noch Jumbo hebben nog voorraad van hun pakjes instant gist. De Lidl heeft een eigen merk, maar ook die was op. De bakker heeft dan nog wel zakjes verse gist, maar die is niet zo lang houdbaar, dus dat wordt pizza en/of foccaccia dit weekend denk ik!





19 april 2020 - Lampen
Ziet er goed uit zo vanaf straat met die nieuwe lampen!





19 april 2020 - Klussen klussen klussen
Vandaag weer even buiten klussen vanwege het mooie weer. Die oude lampen, waarvan er eentje al een tijd stuk was en waarvan je de lamp niet kon vervangen (duh...) maar eens vervangen door een paar lampen, die wat meer licht geven.





19 april 2020 - Lente
Als elke bloem voor een kweepeer staat valt de kweeperenboom straks om. Voorlopig is het een fantastisch bloemenfestijn!





18 april 2020 - Asperges
Dit keer met venkelroom, rucola en een varkenshaasje.





18 april 2020 - Latte Art
Soms lukt zo'n appeltje bijna perfect.





18 april 2020 - Klussen klussen klussen
Even niet afbreken, maar opbouwen: er zijn nogal wat gaten in de muur, die gevuld mogen worden.





14 april 2020 - Lunch
Als we dan toch binnen moeten blijven vanwege Corona nemen we het er wel van uiteraard: een lekker afbakbroodje, belegd met wat mayo, alfalfa, Hollandse garnalen en gewokte zeekraal...





12 april 2020 - Wat eten we vanavond (hoofd)
Zeebaars uit de oven met courgette, tomaten, pijnboompitten en wat overgebleven groene tapenade.





12 april 2020 - Wat eten we vanavond (vooraf)
Een Instagramwaardige garnalencocktail (appel, bleekselderij, alfalfa, Hollandse garnalen en een half kwarteleitje).





12 april 2020 - Paaslunch
Hebben we wel verdiend na het werk in de tuin: kwarteleitjes met gerookte zalm en met een groene tapenade (met zelf gegrilde paprika). Lekker met een gin-tonic.





11 april 2020 - Wat eten we vanavond
Quiche met paddo's, spekjes en paprika. In plaats van room met ricotta-ei-geraspte kaas om de boel te binden. Machtig...





11 april 2020 - Klussen klussen klussen
Zo, de zwartebessenstruik is verplaatst naar de hoek en de kruisbessenstruik een beetje naar links. Was nog wel een werkje om die struiken los te steken en te verplaatsen. Hopelijk houden ze het uit. Er is nu in ieder geval weer meer ruimte gekomen om rond te kunnen lopen in de tuin.





10 april 2020 - Wat eten we vanavond
We hebben de plaatselijke horeca gesponsord in deze moeilijke tijden, door bij Brunel een lentemenu te bestellen en aan huis af te laten leveren. Ook wel erg makkelijk zo, natuurlijk...





10 april 2020 - Klussen klussen klussen
Achterin de tuin even wat trottoirbandjes omgelegd om wat meer ruimte te bieden aan de zwartebessenstruik, die elders in de weg staat.





10 april 2020 - Corona coupe
Toch maar een tondeuseset besteld en Cristel gevraagd om die bos haar aan te vallen. Met de grootste kam van 25 mm valt het me eigenlijk reuze mee. Wordt dit het nieuwe normaal?





08 april 2020 - Lente
Ja, met vandaag een warmterecord gaat het hard. De Japanse kers staat voluit te bloeien en de kweepeer heeft wat voorzichtige bloemetjes, maar zit nog vol knoppen. De pruimenboom is al zo ongeveer uitgebloeid, dus dat worden niet veel pruimen dit jaar denk ik, maar ja hij had vorig jaar al zoveel gegeven. Met het grasveld gaat het niet zo goed: veel mos en vol met vergeet-me-nietjes, maar dat ziet er wel gaaf uit.





05 april 2020 - Asperges
De eerste keer asperges dit seizoen met warmgerookte zalm, krieltjes en peterselie/kruidenboter.





05 april 2020 - Klussen klussen klussen
Vanwege het lekkere weer dit keer buiten klussen. Het bloemenperk wordt klaargemaakt om bij het terras te trekken en achterin gaat een klein stukje van het looppad af om iets meer tuin te creëren.





04 april 2020 - Wat hebben we bij de koffie
Een citroen-mascarpone-slagroom taart met bodem van Bastogne kruimels. Ook al zo smerig lekker...





04 april 2020 - Wat eten we vanavond
Zelfgemaakte cheddarbroodjes en kruidenboter met een salade Caprese. Smerig lekker...





04 april 2020 - Lente
Kijk, nu gaat het de goede kant op: voor het eerst weer even een borrelplankje op eigen terras. Volgens de weerapp was het hier 14 graden, op onze thermometer echter 19. Ik hou het op de laatste...





03 april 2020 - Lente
Heel uitbundig is het nog niet. De krentenboom was het eerst en staat wel mooi te bloeien, maar de pruimenboom en de kersenboom komen maar voorzichtig in bloei. In de pruimenboom maar weinig bloesem, maar die had vorig jaar zoveel pruimen dat ie het misschien wel een jaartje rustiger aan doet.





02 april 2020 - Wat eten we vanavond
Scampi's met feta en tomaten uit de oven.





01 april 2020 - Lunch
Een pompoenbroodje met avocado en tonijn. Ik slib nog dicht van dat thuiswerken...





01 april 2020 - Even naar het afvalbrengstation
Dat dacht ik tenminste, vanwege corona werden er maar weinig mensen toegelaten per keer, dus de rij was langer dan ik in tijden heb meegemaakt. Enfin, dat weet ik ook weer en voorlopig was ik weer van alle verbouwingsrommel af.





31 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Quiche met spinazie en halloumi. We eten er weer goed van, maar ja als je de hele dag aan het thuiswerken bent wil je 's avonds wel wat lekkers...





30 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Noedels met tuinboontjes en pindasaus. Was ultrasnel op!





29 maart 2020 - Klussen klussen klussen
Het plafond is aan de beurt...





27 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Zogenaamd makkelijke en snelle mac 'n' cheese gerechten uit de Delicious. Deze mac 'n' cheese lasagne kostte anders nog wel wat tijd: zelf kaassaus maken, gehaktsaus met tomaten laten sudderen, rigatoni koken en laten afkoelen en mozzarella snijden om als laatste op de schotel te doen en dan moest ie nog 40 minuten de oven in. Wel erg lekker. We kregen 'm alleen niet op...





27 maart 2020 - Coronashirt
De buren hadden een leuke actie bedacht: omdat wij vlak naast het ziekenhuis wonen hangen we een wit shirt met een rood hart op om de zorgverleners een hart onder de riem te steken: terwijl ze naar het werk rijden zien ze dan een haag van shirts voor de ramen hangen. Tja, dan zijn wij niet de beroerste om een oud wit shirt van een rode lap stof in de vorm van een hart te voorzien en deze boven voor het raam te hangen...





24 maart 2020 - Wat hebben we bij de koffie?
Omdat Cristel wel even genoeg had stilgezeten thuis werden er een paar lekkere citroen-maanzaad muffins gebakken voor bij de koffie.





22 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Een Strombolibrood noemde de Delicious dit: een lap deeg voor witbrood, waar je wat tomatenpuree, kaas en prosciutto met wat rozemarijn in rolt en dan in de oven bakt. Je zou het een soort pizza Calzone kunnen noemen, maar dan toch anders. Lekker met een tuinbonenspread, ook al uit de Delicious. Inderdaad delicious...





22 maart 2020 - Klussen klussen klussen
Even rustig aan gedaan toen ik m'n arm uit de kom had. Uit zichzelf gaat dat slopen niet, dus vandaag maar weer eens verder gegaan: de muren aan de voorkant zijn nu ook ontdaan van spaanplaat wandjes.





21 maart 2020 - Lentewandeling
Tja het was vandaag toch echt het begin van de lente. Het zonnetje deed het wel lekker, maar de wind was wel nog wat guur, hier op de Holterberg. En die paddo's horen eigenlijk toch ook een beetje thuis in de herfst. Nou ja toch even er tussen uit geweest, je moet toch wat als je al weer een hele week binnen hebt gezeten vanwege het Corona virus. Die voorgeschreven 1,5 meter afstand houden was hier makkelijk haalbaar, zoveel mensen trotseerden die gure harde wind toch ook weer niet.





20 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Lekkere knapperige groenten uit de oven: pastinaak, zoete aardappel en (snoep)paprika. Lekker met een geitenkaasje, pecannoten en dressing met olie, balsamico, honing en chilivlokken...





20 maart 2020 - Boompje
Na 2 e-mailtjes aan de gemeente dat de boom voor ons huis aan het verzakken is en na de laatste storm enkele graden was verzakt kwamen ze hem vandaag weghalen. Hoeven we niet bang meer te zijn dat ie de auto's of het huis zou kunnen raken na omwaaien, maar het is wel een beetje kaal opeens...





15 maart 2020 - Lampje
Geinig lampje gekregen van mijn ouders...





14 maart 2020 - Lente...
Half maart zijn de kweeperen zo ongeveer de eersten, die al helemaal in blad staan. Genoeg water gehad dit jaar in ieder geval: waarschijnlijk zelfs teveel, dat gaan we later wel merken. Vaak worden de bladeren dan al vroeg bruin. Afwachten.





13 maart 2020 - Lege schappen
Waarin een klein land groot kan zijn... Na een oproep zoveel mogelijk thuis te gaan werken slaan ze meteen aan het hamsteren. Pasta, rijst en aardappelen zo goed als op, duurzame varkensvlees ook (?) en zoals we al via de media hadden gehoord: wc papier helemaal op. Verwacht iedereen aan de schijt te gaan van het Corona virus? Maandag erna was alles al weer aangevuld bij de Appie...





08 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Een combinatie van enkele Delicious recepten: een makkelijk en snel vistaartje met prei, ui, doperwtjes, zeebaars en kruidenvlinders van bladerdeeg. Het toetje kwam uit het kerstnummer en had ik al een keer willen maken, maar dat bedacht ik me dan 's avonds pas en dan had ik er geen zin meer in: een safraan pavlova met karamel saus en mango/mangosaus. Het recept voor de karamelsaus klopte niet helemaal: na het karameliseren van de suiker moest er van het vuur af slagroom bij, maar dan stolde de karamel natuurlijk als een gek. Ik had het al opgegeven, maar Cristel zette de pan gewoon weer op het vuur en wist er toch nog een smerig lekkere saus van te maken. Effe uitbuiken nu...





07 maart 2020 - Tapas
Zelfgemaakte alioli, focaccia, chorizo met champignons, broccoli albondigas en gratin van coquilles St Jacques. Het is maar goed dat we zondag thuis bleven: bijna overal zat knoflook in...





07 maart 2020 - Regenkap
Toen het woensdag droog was heb ik de regenkap terug geplaatst op de afvoer van de afzuigkap en hem alleen met wat duct tape vastgezet. Vandaag heb ik nog Bison polymaxx gebruikt om de kap op de afvoer te lijmen. Hopelijk blijft ie nu weer 10 jaar zitten...





03 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Spitskool, paprika, aardappelpuree en gebakken brie. Het was in een mum op...





01 maart 2020 - Schouder
Het was weer eens zover: ik maakte een rare beweging om mijn jas te pakken achter uit de auto en mn arm raakte uit de kom. Dit keer kreeg ik hem er niet in, ook niet met hulp van Cristel. Dus weer eens naar het ziekenhuis. We waren in Hengelo, maar op de huisartsenpost daar konden ze me alleen volstoppen met paracetamol, diclofenac en morfine. Daarna door naar het ziekenhuis in Almelo. Na enkele foto's werd de (weet ik nu) Stimson methode toegepast: liggen op een bed, arm naar onderen en met gewichten zorgen dat de arm genoeg werd uitgerekt totdat deze plop zegt (tot het bot onder de schouderkom hangt) en deze na verwijderen van de gewichten weer netjes in de kom terug keert. Kostte al met al bijna 4 uur, waarna we 's avonds laat nog naar Gouda moesten rijden. Maar ja ik was al lang blij dat de boel er weer in zat. Pijn had ik daarna eigenlijk nauwelijks: geeft wel aan dat ik het vaker heb gehad...





29 februari 2020 - Regenkap (2)
Gelukkig wist Ome Jos nog een adresje waar ze regenkappen met een diameter van 150 mm verkochten. Nu nog even monteren...





29 februari 2020 - Regenkap
Het was me het weekje wel. Eerst was de grijze bak al in de sloot gewaaid op maandag, daarna waaide de regenkap van de afzuigkap van het dak. Te merken doordat er water op de kookplaat terecht kwam. Toen ik op het dak ging kijken bleek die stomme kap weggewaaid te zijn en nergens meer te bekennen! Dan maar op zoek naar een nieuwe.





24 februari 2020 - Dreggen
Kom je thuis, blijkt de grijze bak met restafval verdwenen te zijn. "Zal wel weer eens bij de overburen staan, zoals wel vaker is gebeurd", denk je dan. Maar die blijken zelfs helemaal geen grijze bak meer te hebben. Andere buren dan? Nee, die hadden allemaal hun eigen bak weer terug. Maar Jonas van 3 huizen verderop had die middag wel een bak voorbij zien drijven. Dus nog eens goed kijken: ja, verderop lag ie in de sloot, zo ongeveer op de bodem. Gelukkig had ik al eens een fiets uit de sloot gehaald voor een meisje die hem bij de buren te water had gereden. Diezelfde kabel gebruikt om stukje bij beetje de bak weer aan de kant te krijgen en hem uiteindelijk uit het water te hijsen. Dregkoning Henkie!





23 februari 2020 - Klussen klussen klussen
De kango werd behoorlijk warm, maar de laatste stenen op de grond zijn nu tenminste weg.





22 februari 2020 - Klussen klussen klussen - Huh?
Bij het slopen kom je nog eens wat tegen. Een tekening op de planken waar de haardtegels lagen: van de zoon des huizes zoveel jaar geleden?





22 februari 2020 - Klussen klussen klussen
Alvast 1 van de voorzetwandjes verwijderd.





21 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Simpele Griekse salade met saganaki van echte kefalotyri, "gigantes" bonen en een pita broodje. Niet slecht voor vrijdagavond.





21 februari 2020 - Klussen klussen klussen
Vandaag eerst naar de stort en daarna verder met het slopen van de voorzetwandjes naast de haard. Wat een zooi piepschuimbolletjes er achter vandaan komt!





16 februari 2020 - Klussen klussen klussen
De balkjes aan het plafond weggehaald en nog een paar stenen van de haard. Met de kango breken die stenen wel kapot, maar er springen slechts kleine stukjes af, dus dat gaat me nog wel een paar uurtjes slopen kosten.





14 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Een kip-champignontaartje met safraansaus en salade. Het taartje komt uit een oud boekje van AH (Hartige taarten). Hadden we al een tijd niet meer gemaakt, maar smaakt nog steeds erg goed...





09 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Lamskoteletten met ingekookte vijgen, mango en mosterd-spinazie-puree.





09 februari 2020 - Brunch
Voor de brunch vandaag hadden we enkele schandalig lekkere kaiser broodjes met vulling: krabsalade (krab, ui, kappers en mayo), avocado, Hollandse garnalen en basilicum.





02 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Een salade met rucola, tomaten, rode ui, olijven en gebakken feta. Lekker met een foccaccia.





24 januari -1 februari 2020 - Selva
Net als 3 jaar geleden zaten we weer eens in Selva/Wolkenstein met de wintersport. Dit keer een heel luxe appartement met 3 slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Op loopafstand van de skiliften, dus we konden zo instappen op de route voor de Sella Ronda, rondom het Sellamassief. Die route hebben we op de tweede skidag met z'n allen gedaan, waarna ik meteen mijn knie verrekte en 2 dagen minder goed kon skiën. Gelukkig verdween dat grotendeels op de laatste 2 dagen, dus we hebben toch wel weer kunnen genieten van het redelijk mooie weer, de apres ski en lekker Italiaans eten en drinken en mijn traditionele ski quiz...





19 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Blikjes krab waren zo ongeveer nergens meer te krijgen, maar bleken toch nog bij de COOP te krijgen te zijn. Meteen krabkoekjes van gemaakt! Lekker met Caesar salade en krieltjes.





19 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Weer wat steentjes verwijderd...





18 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Deze week al weer 2 maal naar het afvalbrengstation geweest, om ook nog een oude bedbank op te ruimen. Toen ook maar even het plastic vervangen, want dat eerste was zo dun dat elk steentje dat vrijkwam bij het hakken van de stenen erdoorheen ging. Dit plastic is wat doorzichtiger, zodat Cristel mee kan kijken met de werkzaamheden... Enfin de tegels aan de rechterkant van de haard zijn op dit plaatje al bijna verdwenen...





14 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Romige knolselderij hutspot met warm gerookte zalm en balsamico-uitjes.





12 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Reebiefstukjes met groenten uit de oven: bietjes, 3-kleuren worteltjes, courgette en rozemarijn aardappeltjes.





12 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Een paar grote hompen metaal verwijderd: weer genoeg voor een ritje naar het afvalbrengstation...





11 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Polenta met pompoen en paddos uit de oven.





05 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Weer een stukje verder. Nu resteert nog een hoop metaal.





04 januari 2020 - Klussen klussen klussen
De sloop vordert gestaag (vandaag eerst maar eens een zooitje stenen naar de stort gebracht en die 5 volle zakken met isolatiemateriaal...).





03 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Zeebaars en rozemarijn aardappels uit de oven, met gewokte zeekraal.





02 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Uit de oven: humus met schijfjes pastinaak, biet, oranje en paarse zoete aardappel. Lekker met een pitabroodje.





01 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Indiase eieren met sperziebonen in kokossaus. Uit Delicious simpel & snel.





01 januari 2020 - Klussen klussen klussen
En weer wat verder gesloopt aan de haard. Er komen ook zakken vol isolatiemateriaal uit die schouw. Maar eens vragen of ik dat ook naar het afvalbrengstation mag brengen.