Henkies blog!



29 maart 2020 - Klussen klussen klussen
Het plafond is aan de beurt...





27 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Zogenaamd makkelijke en snelle mac 'n' cheese gerechten uit de Delicious. Deze mac 'n' cheese lasagne kostte anders nog wel wat tijd: zelf kaassaus maken, gehaktsaus met tomaten laten sudderen, rigatoni koken en laten afkoelen en mozzarella snijden om als laatste op de schotel te doen en dan moest ie nog 40 minuten de oven in. Wel erg lekker. We kregen 'm alleen niet op...





27 maart 2020 - Coronashirt
De buren hadden een leuke actie bedacht: omdat wij vlak naast het ziekenhuis wonen hangen we een wit shirt met een rood hart op om de zorgverleners een riem onder het hart te steken: terwijl ze naar het werk rijden zien ze dan een haag van shirts voor de ramen hangen. Tja, dan zijn wij niet de beroerste om een oud wit shirt van een rode lap stof in de vorm van een hart te voorzien en deze boven voor het raam te hangen...





24 maart 2020 - Wat hebben we bij de koffie?
Omdat Cristel wel even genoeg had stilgezeten thuis werden er een paar lekkere citroen-maanzaad muffins gebakken voor bij de koffie.





22 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Een Strombolibrood noemde de Delicious dit: een lap deeg voor witbrood, waar je wat tomatenpuree, kaas en prosciutto met wat rozemarijn in rolt en dan in de oven bakt. Je zou het een soort pizza Calzone kunnen noemen, maar dan toch anders. Lekker met een tuinbonenspread, ook al uit de Delicious. Inderdaad delicious...





22 maart 2020 - Klussen klussen klussen
Even rustig aan gedaan toen ik m'n arm uit de kom had. Uit zichzelf gaat dat slopen niet, dus vandaag maar weer eens verder gegaan: de muren aan de voorkant zijn nu ook ontdaan van spaanplaat wandjes.





21 maart 2020 - Lentewandeling
Tja het was vandaag toch echt het begin van de lente. Het zonnetje deed het wel lekker, maar de wind was wel nog wat guur, hier op de Holterberg. En die paddo's horen eigenlijk toch ook een beetje thuis in de herfst. Nou ja toch even er tussen uit geweest, je moet toch wat als je al weer een hele week binnen hebt gezeten vanwege het Corona virus. Die voorgeschreven 1,5 meter afstand houden was hier makkelijk haalbaar, zoveel mensen trotseerden die gure harde wind toch ook weer niet.





20 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Lekkere knapperige groenten uit de oven: pastinaak, zoete aardappel en (snoep)paprika. Lekker met een geitenkaasje, pecannoten en dressing met olie, balsamico, honing en chilivlokken...





20 maart 2020 - Boompje
Na 2 e-mailtjes aan de gemeente dat de boom voor ons huis aan het verzakken is en na de laatste storm enkele graden was verzakt kwamen ze hem vandaag weghalen. Hoeven we niet bang meer te zijn dat ie de autos'of het huis zou kunnen raken na omwaaien, maar het is wel een beetje kaal opeens...





15 maart 2020 - Lampje
Geinig lampje gekregen van mijn ouders...





14 maart 2020 - Lente...
Half maart zijn de kweeperen zo ongeveer de eersten, die al helemaal in blad staan. Genoeg water gehad dit jaar in ieder geval: waarschijnlijk zelfs teveel, dat gaan we later wel merken. Vaak worden de bladeren dan al vroeg bruin. Afwachten.





13 maart 2020 - Lege schappen
Waarin een klein land groot kan zijn... Na een oproep zoveel mogelijk thuis te gaan werken slaan ze meteen aan het hamsteren. Pasta, rijst en aardappelen zo goed als op, duurzame varkensvlees ook (?) en zoals we al via de media hadden gehoord: wc papier helemaal op. Verwacht iedereen aan de schijt te gaan van het Corona virus? Maandag erna was alles al weer aangevuld bij de Appie...





08 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Een combinatie van enkele Delicious recepten: een makkelijk en snel vistaartje met prei, ui, doperwtjes, zeebaars en kruidenvlinders van bladerdeeg. Het toetje kwam uit het kerstnummer en had ik al een keer willen maken, maar dat bedacht ik me dan 's avonds pas en dan had ik er geen zin meer in: een safraan pavlova met karamel saus en mango/mangosaus. Het recept voor de karamelsaus klopte niet helemaal: na het karameliseren van de suiker moest er van het vuur af slagroom bij, maar dan stolde de karamel natuurlijk als een gek. Ik had het al opgegeven, maar Cristel zette de pan gewoon weer op het vuur en wist er toch nog een smerig lekkere saus van te maken. Effe uitbuiken nu...





07 maart 2020 - Tapas
Zelfgemaakte alioli, focaccia, chorizo met champignons, broccoli albondigas en gratin van coquilles St Jacques. Het is maar goed dat we zondag thuis bleven: bijna overal zat knoflook in...





07 maart 2020 - Regenkap
Toen het woensdag droog was heb ik de regenkap terug geplaatst op de afvoer van de afzuigkap en hem alleen met wat duct tape vastgezet. Vandaag heb ik nog Bison polymaxx gebruikt om de kap op de afvoer te lijmen. Hopelijk blijft ie nu weer 10 jaar zitten...





03 maart 2020 - Wat eten we vanavond
Spitskool, paprika, aardappelpuree en gebakken brie. Het was in een mum op...





01 maart 2020 - Schouder
Het was weer eens zover: ik maakte een rare beweging om mijn jas te pakken achter uit de auto en mn arm raakte uit de kom. Dit keer kreeg ik hem er niet in, ook niet met hulp van Cristel. Dus weer eens naar het ziekenhuis. We waren in Hengelo, maar op de huisartsenpost daar konden ze me alleen volstoppen met paracetamol, diclofenac en morfine. Daarna door naar het ziekenhuis in Almelo. Na enkele foto's werd de (weet ik nu) Stimson methode toegepast: liggen op een bed, arm naar onderen en met gewichten zorgen dat de arm genoeg werd uitgerekt totdat deze plop zegt (tot het bot onder de schouderkom hangt) en deze na verwijderen van de gewichten weer netjes in de kom terug keert. Kostte al met al bijna 4 uur, waarna we 's avonds laat nog naar Gouda moesten rijden. Maar ja ik was al lang blij dat de boel er weer in zat. Pijn had ik daarna eigenlijk nauwelijks: geeft wel aan dat ik het vaker heb gehad...





29 februari 2020 - Regenkap (2)
Gelukkig wist Ome Jos nog een adresje waar ze regenkappen met een diameter van 150 mm verkochten. Nu nog even monteren...





29 februari 2020 - Regenkap
Het was me het weekje wel. Eerst was de grijze bak al in de sloot gewaaid op maandag, daarna waaide de regenkap van de afzuigkap van het dak. Te merken doordat er water op de kookplaat terecht kwam. Toen ik op het dak ging kijken bleek die stomme kap weggewaaid te zijn en nergens meer te bekennen! Dan maar op zoek naar een nieuwe.





24 februari 2020 - Dreggen
Kom je thuis, blijkt de grijze bak met restafval verdwenen te zijn. "Zal wel weer eens bij de overburen staan, zoals wel vaker is gebeurd", denk je dan. Maar die blijken zelfs helemaal geen grijze bak meer te hebben. Andere buren dan? Nee, die hadden allemaal hun eigen bak weer terug. Maar Jonas van 3 huizen verderop had die middag wel een bak voorbij zien drijven. Dus nog eens goed kijken: ja, verderop lag ie in de sloot, zo ongeveer op de bodem. Gelukkig had ik al eens een fiets uit de sloot gehaald voor een meisje die hem bij de buren te water had gereden. Diezelfde kabel gebruikt om stukje bij beetje de bak weer aan de kant te krijgen en hem uiteindelijk uit het water te hijsen. Dregkoning Henkie!





23 februari 2020 - Klussen klussen klussen
De kango werd behoorlijk warm, maar de laatste stenen op de grond zijn nu tenminste weg.





22 februari 2020 - Klussen klussen klussen - Huh?
Bij het slopen kom je nog eens wat tegen. Een tekening op de planken waar de haardtegels lagen: van de zoon des huizes zoveel jaar geleden?





22 februari 2020 - Klussen klussen klussen
Alvast 1 van de voorzetwandjes verwijderd.





21 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Simpele Griekse salade met saganaki van echte kefalotyri, "gigantes" bonen en een pita broodje. Niet slecht voor vrijdagavond.





21 februari 2020 - Klussen klussen klussen
Vandaag eerst naar de stort en daarna verder met het slopen van de voorzetwandjes naast de haard. Wat een zooi piepschuimbolletjes er achter vandaan komt!





16 februari 2020 - Klussen klussen klussen
De balkjes aan het plafond weggehaald en nog een paar stenen van de haard. Met de kango breken die stenen wel kapot, maar er springen slechts kleine stukjes af, dus dat gaat me nog wel een paar uurtjes slopen kosten.





14 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Een kip-champignontaartje met safraansaus en salade. Het taartje komt uit een oud boekje van AH (Hartige taarten). Hadden we al een tijd niet meer gemaakt, maar smaakt nog steeds erg goed...





09 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Lamskoteletten met ingekookte vijgen, mango en mosterd-spinazie-puree.





09 februari 2020 - Brunch
Voor de brunch vandaag hadden we enkele schandalig lekkere kaiser broodjes met vulling: krabsalade (krab, ui, kappers en mayo), avocado, Hollandse garnalen en basilicum.





02 februari 2020 - Wat eten we vanavond
Een salade met rucola, tomaten, rode ui, olijven en gebakken feta. Lekker met een foccaccia.





24 januari -1 februari 2020 - Selva
Net als 3 jaar geleden zaten we weer eens in Selva/Wolkenstein met de wintersport. Dit keer een heel luxe appartement met 3 slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Op loopafstand van de skiliften, dus we konden zo instappen op de route voor de Sella Ronda, rondom het Sellamassief. Die route hebben we op de tweede skidag met z'n allen gedaan, waarna ik meteen mijn knie verrekte en 2 dagen minder goed kon skiën. Gelukkig verdween dat grotendeels op de laatste 2 dagen, dus we hebben toch wel weer kunnen genieten van het redelijk mooie weer, de apres ski en lekker Italiaans eten en drinken en mijn traditionele ski quiz...





19 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Blikjes krab waren zo ongeveer nergens meer te krijgen, maar bleken toch nog bij de COOP te krijgen te zijn. Meteen krabkoekjes van gemaakt! Lekker met Caesar salade en krieltjes.





19 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Weer wat steentjes verwijderd...





18 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Deze week al weer 2 maal naar het afvalbrengstation geweest, om ook nog een oude bedbank op te ruimen. Toen ook maar even het plastic vervangen, want dat eerste was zo dun dat elk steentje dat vrijkwam bij het hakken van de stenen erdoorheen ging. Dit plastic is wat doorzichtiger, zodat Cristel mee kan kijken met de werkzaamheden... Enfin de tegels aan de rechterkant van de haard zijn op dit plaatje al bijna verdwenen...





14 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Romige knolselderij hutspot met warm gerookte zalm en balsamico-uitjes.





12 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Reebiefstukjes met groenten uit de oven: bietjes, 3-kleuren worteltjes, courgette en rozemarijn aardappeltjes.





12 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Een paar grote hompen metaal verwijderd: weer genoeg voor een ritje naar het afvalbrengstation...





11 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Polenta met pompoen en paddos uit de oven.





05 januari 2020 - Klussen klussen klussen
Weer een stukje verder. Nu resteert nog een hoop metaal.





04 januari 2020 - Klussen klussen klussen
De sloop vordert gestaag (vandaag eerst maar eens een zooitje stenen naar de stort gebracht en die 5 volle zakken met isolatiemateriaal...).





03 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Zeebaars en rozemarijn aardappels uit de oven, met gewokte zeekraal.





02 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Uit de oven: humus met schijfjes pastinaak, biet, oranje en paarse zoete aardappel. Lekker met een pitabroodje.





01 januari 2020 - Wat eten we vanavond
Indiase eieren met sperziebonen in kokossaus. Uit Delicious simpel & snel.





01 januari 2020 - Klussen klussen klussen
En weer wat verder gesloopt aan de haard. Er komen ook zakken vol isolatiemateriaal uit die schouw. Maar eens vragen of ik dat ook naar het afvalbrengstation mag brengen.